dietetikus
2013-ben végeztem Dietetikusként a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán.
Szakmai gyakorlatomat a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Dietetikai szolgálatán végeztem.
2014-ben az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet Táplálkozástudományi
Főosztályan kezdtem dolgozni dietetikusként. (Az Intézet jogutódja 2015-től az Országos
Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. )
Feladataim közé tartozott többek között a táplálkozási kutatásokban való részvétel (BIOMARKER,
OTÁP), közreműködés a táplálkozási ajánlások készítésében, részvétel a szakmai cikkek/publikációk
megírásában, - a Közétkeztetési Rendelet előkészítésében és a szakvélemények előkészítésében,
továbbá előadóként részt vettem szakmai konferenciákon. Fő szakterületem volt a gyermekkori
túlsúly és elhízás felmérése, kezelési lehetőségei, melynek kapcsán részt vettem számos nemzetközi
(WHO COSI) és hazai projektben is.
Dietetikus szakemberként hiteles és naprakész információkat igyekszem nyújtani a pácienseim
részére.
Számomra nagyon fontos a prevenció, az egészségi problémák megelőzése illetve időben
felismerése. Táplálkozással és dietoterápiával számos betegség nagyon jól kezelhető és az
életminőség is eredményesen javulhat egy kiegyensúlyozott étrendet követve.
Arra törekszem, hogy a kialakított étrend csak a szükséges megszorításokat tartalmazza és felhívjam
a figyelmet a sokszor felesleges önmegtartóztatásokra és a diéta hibák elkövetésére.
Szeretnék segítséget nyújtani abban, hogy az étkezés ne a lemondásról szóljon, inkább az
élethelyzethez alkalmazkodó, hosszútávon is követhető, szükség szerint egész életre szóló
életmódváltás legyen a cél.